7.2.2019. 18:59
0
Skupština ZDK izabrala delegate u Dom naroda Parlamenta FBiH
Skupština Zeničko-dobojskog kantona na drugom nastavku prve konstituirajuće sjednice izabrala je delegate za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Izabrana su tri delegata iz reda Bošnjaka, po jedan iz reda Hrvata i Srba, a kako se niko nije izjasnio za red ostalih, ovo mjesto je ostalo prazno.

Naime, od 25 zastupnika u Skupštini ZDK, iz reda Bošnjaka izabrali su tri delegata, zastupnici iz reda Hrvata, njih devet, izabrali su jednog predstavnika, dok je iz reda Srba jedini zastupnik Mladen Simić iz SDP-a.

Zastupnici izabrani iz reda Bošnjaka u Dom naroda Parlamenta FBiH su Ramo Isak iz A-SDA sa devet glasova, dok je Jasmin Duvnjak iz SDA imao sedam, a Jasminko Kapić iz SDP-a devet glasova.

Iz reda hrvatskog naroda u Dom naroda će Iva Tadić sa pet glasova, dok će iz reda Srba, kao jedini zastupnik, biti Mladen Simić, piše Avaz. 

(Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.