8.2.2019. 11:30
0
Ponovo problemi s grijanjem u Bugojnu
Problemi građana Bugojna, čiji su stanovi i poslovni objekti priključeni na kotlovnicu obrtničke radnje „Bade“, nisu nestali s novom sezonom grijanja.

Naprotiv, stanje u isporuci toplotne energije za lamele u centru grada i zgrade u naselju Nugle pogoršalo se posljednjih dana, i kulminiralo gotovo hladnim radijatorima.

Reagirali su građani koji su i ranije, u više navrata, ukazivali na propuste u sistemu grijanja.

U ovom preduzeću tvrde da razlog svih dosadašnjih problema leži u dotrajalim toplovodnim cijevima u Wagnerovoj ulici, koja je naknadno priključena na sistem grijanja, odnosno kvaru čiju sanaciju nije moguće izvršiti u kratkom vremenskom periodu.

S ciljem obezbjeđenja grijanja za one korisnike koji su posljednjih dana bili uskraćeni za uslugu grijanja, pa time i ogorčeni zbog hladnih radijatora u njihovim domovima, primorani su, ističu, isključiti sa sistema jedan broj stambenih jedinica u toj ulici.

Da se već krenulo djelovati u ovom pravcu, potvrđuju izjave pojedinih građana na društvenim mrežama, koji su rekli da su njihovi stanovi od sinoć topliji, u odnosu na prethodne dane.

Bez obzira na to, smatraju kako je krajnje vrijeme da se pitanje grijanja  dugoročno riješi, te da su januarski računi za grijanje previsoki, s obzirom na pruženu uslugu u vrijeme „debelih minusa“.

Stanari naselja Vrbas, koji su priključeni na sistem centralnog grijanja preduzeća „Kvatro“, nemaju razloga da budu nezadovoljni, jer se isporuka toplotne energije u tom dijelu grada vrši i ove zime bez ikakvih problema.


(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.