8.2.2019. 17:18
0
Muriz Memić: Novi protesti 16. februara, još malo ću čekati pravosuđe
Muriz Memić, otac ubijenog mladića Dženana Memića nakon današnje promocije pjesme „Voljeni odlaze Voljenom“ koja je svojevrsna dova oca i majke za izgubljeno dijete, najavio je nove proteste u Sarajevu za 16. februar.

Ako bude trebalo napravit ću i šatorsko naselje, jer imam informacije da spremaju mjesto glavnoj tužiteljici Dalidi Burzić. Ja ga spremam u zatvoru, oni ga spremaju u Sudu. Odmah ide šatorsko naselje ako se to desi – kazao je Memić. 

Na pitanje novinara za koga misli da ima takvu snagu i moć da zataška ubistvo, Memić je kazao da to može „sami vrh države“. 

- Najviše zla je meni nanijelo Tužilaštvo KS, MUP KS to od početka govorim. Dalida Burzić je na čelu organizirane mafije. Tri godine šta mi rade nakon svih dokaza, nekoliko hiljada dokaza preko noći je prešlo u optužnicu za saobraćajnu nesreću koja je pala na sudu. Sud je donio oslobađajuću presudu, sve je jasno, ne znam šta se čeka, šta radi VSTV. Evo Državno tužilaštvo, ja već nekoliko puta dajem izjavu, ali i to se razvlači – kazao je Memić. 

Memić je istakao da će sačekati da pravosuđe uradi svoj dio, ako ne uradi on će uzeti pravdu u svoje ruke.

-  Ja halaliti Dženana ne mogu, pa vidjet ćemo hoće li država završiti ili ja. Ja sam spreman i na to. U pjesmi jedva čekam da se ruke naše sastave. Ja nemam šta izgubiti ili živio 55 ili 75 godina meni svejedno, ja žurim prema Dženanu. Stati nikad neću, samo da izdržim. Moraju svi odgovarati koji su doveli do ovoga, zbog svih drugih generacija koje dolaze. Ne može ovako pravosuđe funkcionisati ako hoćemo da smo pravna država – kazao je Memić. 

On je kazao da je već čuo komentare: Vrijedi li Dženan Bosne i Hercegovine?

- Nije zbog Dženana ovo je zbog druge djece, svima nam je loše u ovoj državi – kazao je Memić. 

Advokat Ifet Feraget kazao je da se dešava „parodija u pravosuđu i cirkus“. 

-  Dalida Burzić mora odgovarati zbog zataškavanja ubistva – kazao je Feraget dodajući i da drugi tužioci moraju odgovarati zbog disciplinskih prekršaja. 

-  Mi samo čekamo da odvažni tužioci preuzmu istragu ubistva Dženana Memića jer to ne može raditi KT barem ne u ovom sastavu i da preuzmu istragu u odnosu na sve tužioce, komesare i policajce koji su zataškavali jedno čisto ubistvo – kazao je Feraget. 

On je kazao da se treba provesti istraga, kao i u slučaju ubistva Davida Dragičevića u Banja Luci u martu prošle godine. 

- Kada se podigne jedna optužnica to ne znači da je stala istraga. Kad vi nove okolnosti ne istražujete onda ste suučestvujete u zataškavanju ubistva. Krade se vrijeme i olakšava se ubicama i oni koji im pomažu. Ovdje nema nikakvih pravnih zapreka da se hapse ubice, i pomagači i tužioci. Ako nešto nije saobraćajna nesreća, a što je potvrdila presuda onda se pokreće istraga – kazao je Feraget. 

On je početkom oktobra 2018. godine podnio 45 krivičnih prijava Tužilaštvu BiH vezano za slučaj Dženan Memića, ali do danas nije bilo reakcije.   


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.