9.2.2019. 22:15
6
Glavni odbor SDP-a donio odluku koja je iščekivala cijela BiH: Ne ulaze u vlast sa nacionalnim strankama
Glavni odbor SDP-a nakon 12 sati zasjedanja odlučio je da ide u opoziciju. Uskoro će ovi zaključci biti predstavljeni na konferenciji za novinare.

U Sarajevu je održana sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na kojoj se raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i implementaciju izbornih rezultata.

Nakon višesatnog zasjedanja Glavni odbor je donio odluku da SDP BiH ne ulazi u vlast na državnom i entitetskom nivou, prenosi Crna-hronika.info.

“Za” koaliciju glasao je 31 član SDP-a, a protiv je bilo njih 62. Suzdržanih je bilo 6.

Ovakva odluka uslijedila je nakon žestokih pobuna ogranka SDP-a u Tuzlanskom kantonu, a koji je od početka zauzeo stav kako SDP u naredne četiri godine treba biti dio vlasti na državnom i federalnom nivou. 




(Lejla Trle) 

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.