10.2.2019. 18:15
1
Društvo novinara BiH osudilo istup Damira Nikšića jer je novinare nazvao 'lešinarima'
Društvo novinara BiH najoštrije osuđuje jučerašnji istup Damira Nikšića, zastupnika Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Kantona Sarajevo, koji je, napuštajući sjednicu Glavnog odbora SDP-a, novinare koji su pratili ovaj događaj nazvao "lešinarima".

Nikšić je, naime, napuštajući sjednicu, snimio videospot, objavljivan preko društvenih mreža, u kojem je, opisujući dešavanja na sjednici Glavnog odbora SDP-a, naveo da su njegov izlazak snimali "novinari lešinari". 

“Možda Nikšiću u njegovoj stranci mogu tolerirati da, kao u tom spotu, svoje stranačke neistomišljenike naziva ruralcima, seljacima, da ih psuje, ali novinari sigurno neće dozvoliti da ih se na ovako primitivan način vrijeđa, posebno jer su medijske ekipe jučer u Centrali SDP-a provele više od 12 sati da bi javnost izvijestile o dešavanjima na ovoj značajnoj sjednici”,  navodi se u saopćenju Društva novinara BiH.

Od rukovodstva SDP-a BiH Društvo novinara BiH traži da se javno oglasi o ovom događaju i osudi ovaj sramotni istup Damira Nikšića prema novinarskoj zajednici, čija je ‘krivica’ jedino bila u tome što je 12 sati profesionalno izvještavala iz sjedišta SDP-a, navodi se u saopćenju. 


(Patria/Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.