11.2.2019. 19:12
0
Ensad Korman, v.d. direktora FUP-a: Molimo građane da vjeruju policiji
Ensad Korman, v.d. direktora Federalne uprave policije za N1 je govorio o potrazi za Edinom Gačićem, koji se sumnjiči za trostruko ubistvo na području općine Konjic i u mjestu Suhodol nadomak Sarajeva.

On je gostujući u Danu uživo na N1 istakao da je trenutno jako teško na terenu zbog vremena i same prirode posla.

"Od 9. februara smo na terenu neprekidno, 24. sata bez odmora i zamjene", poručio je. Ipak, pohvalio je komunikaciju i koordinaciju sa kolegama iz drugih kantona i drugih policijskih i sigurnosnih agencija, kazavši da imaju punu podršku kao u ljudskom tako i u infrastrukturnom smislu.

"Formiran je štab, gdje su pozvani komesari iz nekoliko kantona, svi su se odazvali. Svi rade u punom kapacitetu. SIPA-a je dala jedinicu. Nazvao me i direktor policije Republike Srpske, Darko Ćulum gdje je rekao da daje podršku. Nemamo problema sa koordinacijom", rekao je.

O slučaju nije mogao da kaže mnogo, jer je to posao nadležnog tužilaštva, ali se zahvalio građanima.

"Zahvalan sam građanima, svakodnevno dobijamo desetine poziva. Građani su uznemireni s razlogom. Javljaju nam sve. Na svaki poziv reagujemo, provjeravamo. Nismo imali sreće da otkrijemo lice za kojim tragamo. Molimo građane da pomognu i vjeruju policiji", poručio je Korman.

Edin Gačić je u proteklom periodu djelimično promijenio svoj lični opis, izgubio je nekoliko kilograma, pustio je bradu. Korman je kazao:

"Imamo par forografija. Vrijeme koje je proteklo i uslovi u kojima živi utjecalo je na lični opis. Nosi dioptrijske naočale, on ne može normalno hodati bez njih. Pravimo dodatne fotorobote da sliku približimo njegovom stanju koliko je moguće", pojasnio je, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.