12.2.2019. 10:00
0
Raspisana nagrada u iznosu od 50.000 KM za informacije koje bi dovele do hapšenja Edina Gačića, a nikako za uključivanje građana u potragu
Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici donijela Odluku kojom se raspisuje nagrada u iznosu od 50.000 KM za prijavitelja čije informacije dovedu do hapšenja Edina (Muharema) Gačića, rođenog 01.09.1976. godine u Banja Luci, sa prebivalištem u selu Brđani, općina Konjic, po raspisanoj potjernici.

Zadužila je komesara Uprave policije da hitno, uz prethodne konsultacije sa ministricom pravde i uprave, ministrom unutrašnjih poslova i ministrom finansija, propiše proceduru o načinu evidentiranja i identifikacije prijavitelja, kao i načinu i rokovima izvršenja isplate nagrade.

Ova nagrada isključivo odnosi na informisanje policije, a nikako na uključivanje građana u potragu što bi moglo ugroziti njihovu sigurnost  i samu potragu. 


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.