17.2.2019. 16:27
0
U Doboju prijavljeni pritisci SDS-ovih posmatrača na članove i predsjednike biračkih odbora tokom izbora za načelnika
U Doboju je do 11.00 sati pravo glasa na prijevremenim izborima za gradonačelnika iskoristilo 13.515 birača ili njih 22 posto od upisanih 63.728.

Iz Gradske izborne komisije su potvrdili da se glasanje odvija na 106 redovnih biračkih mjesta.

U GIK-u Doboj su naveli da su evidentirani pritisci posmatrača i predstavnika SDS-a na članove i predsjednike biračkih odbora.

Za gradonačelnika Doboja prijavljeno je osam kandidata: Boris Jerinić, Nebojša Šainović, Slađan Starčević, Igor Jovanović, Vladimir Marković, Goran Simić, Milovan Dujaković i Slobodan Dević.

Pravo glasa u Trebinju je do 11.00 sati iskoristilo 18,57 posto od ukupno 30.537 upisanih birača.

Iz Gradske izborne komisije su saopćili da se glasanje odvija na 45 redovnih biračnih mjesta, a izborni proces prolazi bez problema.

Birači se izjašnjavaju između Mirka Ćurića ili Saše Borjana.

U Ribniku građani s pravom glasa također odlučuju između dva kandidata, Nikole Stojakovića i Nebojše Karaća.

Za izbore u toj lokalnoj zajednici registrovano je 6.268 glasača, a do 11.00 sati svoje građansko pravo iskoristilo je njih 1.339 ili 21,17 posto.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.