20.2.2019. 15:28
0
"Srbin sam iz Tuzle, ko misli drugačije neka dođe da provjerimo rodoslov"
Aljoša Čampara, dopredsjedavajući Doma naroda FBiH iz reda Bošnjaka komentarišući izostanak podrške SDA kandidatu za dopredsjedavajućeg iz reda Srba kazao je da je to odraz mimoilaženja političkih stranaka i da će SDA podržati kandidata iz Kluba Srba čija stranka pripada probosanskim snagama i zalaže se za evroatlanski put BiH.

“Delegati iz SDP-a bili su suzdržani kod izbora dopredsjedavajućeg iz reda bošnjačkog naroda. I mi smo imali prijedlog za dopredsjedavajućeg iz reda Srba, ali to nismo mogli usaglasiti sa SDP-om. Imenovanje dopredsjedavajućeg iz Kluba Srba zavisit će od novih parlamentarnih većina”, kazao je Čampara.

Žarko Vujović, kandidat za dopredsjedavajućeg iz reda Srba koji nije dobio podršku, novinarima je kazao da je tu prvenstveno riječ o neprincipijelnosti onih koji su u prošlom mandatu imenovali dopredsjedavajućeg iz srpskog naroda, iako Klub Srba nije bio popunjen.

“Sada glume principijelnost. Mi u Klubu Srba nismo se mogli usaglasiti, jer pojedinci čekaju imenovanje nedostajuća tri delegata i kalkulištu, jer misle da će oni biti iz njihovih redova i da će onda imati većinu za imenovanj”, pojasnio je Vujović.

Na pitanje da prokomentariše komentar da podršku nije dobio jer nije “autohtoni Srbin”, Vujović je kazao da poziva svakog ko tako misli “da zajedno provjere rodoslov”.

“Ja takve stvari ni ne mogu komentarisati, to je ispod svakog intelektualnog nivoa. Prebrojavanje nacionalnih krvnih zrnaca nije vrijedno pomena. Ja sam Srbin, dolazim iz Tuzle, a porijeklom sam iz Hercegovine”, kaže Vujović.

Vujović je na kraju kazao da je SDP državotvorna stranka, koja podržava evroatlanski put.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.