20.2.2019. 17:47
1
Policajci i uposlenici MUP-a KS potpisali peticiju za punu podršku menadžmentu i komesaru Haliloviću
Policijski službenici i drugi uposlenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo stava su da je Nezavisni odbor Skupštine KS nije donio pravu i istinitu ocjenu rada policijskog komesara Mevludina Halilovića za 2018. godinu.

Kako kažu, oni to smatraju i ocjenom vlastitog rada, zbog čega je potpisana peticija za punu podršku radu menadžmenta Uprave policije MUP-a KS na čelu s Halilovićem.

Između ostalog, u peticiji je naveden zahtjev da se odmah prestane s neutemeljenim i netačnim javnim prozivkama policijskih službenika koji su izvrgnuti javnim pogovorima i klevetama samo zbog toga što su tokom svojim redovnih radnih zadataka preduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti i profesionalno obavljali svoju dužnost.

Istaknuto je da je cilj potpisivanja ove peticije da se spriječi daljnje urušavanje kredibiliteta policijske struke i stvaranja negativne slike o radu policije u javnosti. 

U saopćenju MUP-a KS navodi se da je prikupljeno 1.216 potpisa trenutno radno angažiranih policijskih službenika i uposlenika od ukupno 1.504, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.