20.2.2019. 20:45
0
Vujović: SDA u rukovodstvu Doma naroda želi Srbina iz stranke s kojom će u koaliciju
Dom naroda Parlamenta FBiH danas nije dobio zamjenika predsjedavajućeg iz reda srpskog naroda. Klub Srba nije mogao da se dodogovori i izabere predsjedavajućeg Kluba, ali ni da izabere kandidata za dopredsjedavajućeg Doma naroda FBiH iz srpskog naroda.

Međutim, šest delegata SDP-a u Klubu Srba predložilo je Žarka Vujovića za dopredsjedavajućeg, ali je prijedlog na Domu naroda pao, jer nije dobio dovoljan broj glasova. 

“Delegati SNSD-a išli su sa pričom da nije popunjen Klub Srba i da on treba biti popunjen pa tek onda izabrati dopredsjedavajućeg iz reda srpskog naroda. Mislim da je to licemjerno, jer ni u prošlom mandatu nije bio popunjen Klub Srba, a Drago Puzigaća (SNSD) je bio predsjedavajući. Ako se držimo principa, onda ih se uvijek trebamo držati”, kaže za Patriju Žarko Vujović, delegat iz SDP-a u Domu naroda i član Kluba Srba.

Dodaje da je podrška SDA njegovom izboru izostala jer “SDA traži Srbina iz stranke koja će biti s njima u koaliciji”. 

“Mislim da je krajne prizemna priča da traže Srbina koji će podržava evroatlanske integracije. Ja pripadam Socijaldemokratskoj partiji koja kao jedan od osvnovnih ciljeva ima ulazak zemlje u evroatlanske integracije. Ok je ne glasati, ali nije primjereno jedno takvo obrazloženje”, rekao je Vujović za Patriju. 

Podsjećamo da je SDA 2016. godine podržala Dragu Puzigaću iz SNSD-a u kolegij Doma naroda FBiH, a isti taj Puzigaća kasnije tražio zaštitu vitalnog nacionalnog interesa kada se trebalo glasati o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, slijedeći potez tadašnje predsjedavajuće Lidije Bradare (HDZ BiH).


(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.