21.2.2019. 13:16
1
Senad Šepić poručio: Iznevjerili su naše ideje i izvinjavam se biračima jer smo izabrali pogrešne ljude i dali im šansu
Predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić kazao je na današnjoj press konferenciji da je dio njihovih poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH otišao starim platformama.

- Iznevjerili su naše ideje i izvinjavam se članstvu i biračima jer smo izabrali pogrešne ljude i dali im šansu – kazao je Šepić.

On je istakao da će Nezavisni blok biti opozicija, ali da će podržati sve ono što je dobro za BiH. Šepić je kazao da je Nezavisni blok nastao kao nova ideja zbog potrebe za promjenama u društvu.

- To smo punudili biračima, i dobili povjerenje birača na svim nivoima. Držat ćemo se naših prioriteta i principa.

Aida Baručija zastupnica NB u Predstavničkom domu Parlamenta BiH kazala je da su prije mjesec dana uputili prijedlog da se od akciza izdvoji pet posto za Fond solidarnosti.

-  Sljedeći korak je inicijativa da Parlament zauzme stav da neće doći do porasta akciza i poreza.

Amer Obradović zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH kazao je da je razočaran što nema dovoljno sjednica.

- Očito su kombinatorike oko vlasti uzrok tome. Glasao sam protiv Budžeta i uložio amandmane za podršku muzeju, sportu i naučno-istraživačkom radu. 

Obradović je istakao da je aktuelna vlast dovela društvo u loše stanje i oni su dokazali da to ne mogu promijeniti.

(NAP / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.