28.2.2019. 15:29
1
Kantonalna vlada ocijenila rad komesara MUP-a KS Mevludina Halilovića nezadovoljavajućim
Na današnjoj sjednici Vlada Kantona Sarajevo ocijenila je rad komesara MUP-a KS Mevludina Halilovića nezadovoljavajućim. Kako je potvrđeno, odluka je donesena jednoglasno i komesar ima pravo prigovora u roku od osam dana.

Sarajevski policajci danas su se okupili ispred zgrade Vlade KS da bi iskazali podršku komesaru Haliloviću. Nezavisni odbor ranije je negativno ocijenio rad komesara Halilovića.

Halilović je uputio pismo Uredu visokog predstavnik, Delegaciji EU u BiH i Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u kojem navodi da je prijedlog Nezavisnog odbora neosnovan, ne zasniva se na činjenicama i objektivnim pokazateljima i ne korespondira s elementarnom logikom i istinom.

- Dužan sam, radi zaštite ličnog i profesionalnog integriteta, ali i dostojanstva više od hiljadu uposlenika Uprave policije koji su u ovakvoj ocjeni prepoznali sebe, odnosno uvidjeli relativiziranje vlastitog rada i rezultata koji su postignuti u posljednje dvije godine, da i na ovaj način zaštitim Upravu policije od neprihvatljivih političkih i drugih pritisaka koji direktno ugrožavaju operativnu samostalnost Uprave policije zagarantiranu članom 5. stav (2) Zakona o unutrašnjim poslovima Kantona Sarajevo - stoji u pismu, prenosi Avaz.



(Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.