5.3.2019. 17:15
0
Sinu delegata u Vijeću naroda RS 27 mjeseci zatvora
Vrhovni sud RS pravosnažno je osudio Dobojliju Stefana Lukića na dvije godine i tri mjeseca zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće, u kojoj je 2015. godine poginula Marija Dević (53).

Vijeće je potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Doboju, prema kojoj je Lukić 5. juna 2015. oko 21.15 astrom prošao kroz crveno na semaforu u centru i izazvao nesreću. U presudi se navodi se da je u krvi imao 1,32 promila alkohola, a vozio je 75,3 kilometra na čas iako je ograničenje bilo 50, javljaju Nezavisne.com. 

Udario je u mazdu pa se njegov auto zanio ulijevo i naletio na ivičnjak i trotoar. Tom prilikom zadnji dio automobila udario je Devićevu, koja je bila pješak, i isti dan je preminula u bolnici u Doboju. Lukić je sin Jasne Lukić, bivše poslanice SNSD-a u Narodnoj skupštini RS, a sada delegata u Vijeću naroda RS.





(Lejla Trle) 

RSSNSD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.