7.3.2019. 9:44
2
Uhapšen Amir Selimović koji je prijetio da će zaklati reisa Kavazovića na Baščaršiji
Amir Selimović, borac ISIL-a, uhapšen je jučer u rejonu sela Boghuz, na granici Sirije i Iraka.

Kako su objavile agencije, on je bio u grupi s još nekoliko terorista ISIL-a. Pokušavao je pobjeći iz sela koje je u totalnom okruženju. Boghuz je posljednje uporište ove terorističke organizacije u Siriji, prenosi Avaz.

Selimović je poznat i po tome što je 2016. godine objavio videoporuku koju je uputio Bošnjacima.

U njoj je najavio da će vlastoručno zaklati svakog bosanskog muslimana koji je protiv ISIL-a. Posebnu poruku tada je uputio reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću. Njega će, izjavio je, zaklati pred Sebiljom na Baščaršiji.

Selimović je prijetio tada i novinarima u BiH, posebno Bošnjacima, koji su pisali protiv ISIL-a.

Čim je objavljena njegova videoporuka na bosanskom jeziku, agencije za provođenje zakona dobile su nalog pravosudnih struktura da otvore istragu. Ukoliko bude isporučen Bosni i Hercegovini, čeka ga suđenje, piše Avaz.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.