9.3.2019. 22:00
0
Moskva - U prtljagu službenika Ambasade SAD nađena granata
Rusko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da je "predmet sličan minobacačkoj granati" oduzet iz prtljaga službenika američke ambasade na moskovskom aerodromu Šeremetjevo 9. marta, javila je ruska državna novinska agencija TASS.

U izvještaju je navedeno da je objekat imao detonator, ali ne i eksploziv.

Po izvještaju TASS-a, rusko ministarstvo vanjskih poslova smatra taj incident "provokacijom".

- Američka ambasada je odmah obaviještena o incidentu - izjavio je jedan neimenovani izvor Ministarstva vanjskih poslova.

Neidentifikovanoj osobi zaposlenoj u ambasadi bilo je dozvoljeno da se ukrca na let za New York nakon što je predmet konfiskovan.

Američka ambasada još nije komentarisala navodni incident, prenosi Radio Slobodna Evropa.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.