13.3.2019. 13:54
0
Četništvo je OK: Klub Hrvata i Srba odbio da osudi postrojavanje četnika u Višegradu
Na sjednici Doma naroda PSBiH delegat Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović (Socijaldemokratska partija - SDP) položio je svečanu zakletvu, budući da nije prisustvovao konstituirajućoj sjednici održanoj 28. februara.

Zlatko Miletić, delegat Kluba Hrvata tražio je da se na dnevni red uvrsti tačka dnevnog reda kojom bi se osudio događaj u Višegradu gdje su postrojavanjem Ravngoroskog četničkog pokreta izazvane nacionalne netrepeljivosti i mržnja. 

Dopuna nije prihvaćena, jer su svi iz Kluba Srba i Hrvata izuzev Miletića bili protiv ovog prijedloga.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je i usvajanje Prijedloga odluke o imenovanju sekretara Doma naroda, a za tu funkciju predložena je Gordana Živković.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.