14.3.2019. 19:44
0
Kroz komunikaciju osigurati veći nivo sigurnosti građana Bihaća
Predstavnici lokalne zajednice i međunarodnih organizacija danas su učestvovali na okruglom stolu "Stabilniji Bihać, kroz zajedničku saradnju“, na kojem su razgovarali o zajedničkim aktivnostima u vezi sa situacijom s migrantima i izbjeglicama na području Unsko-sanskog kantona (USK).
-Prioritetni cilj nam je da kroz komunikaciju osiguramo značajno veći nivo sigurnosti građana Bihaća. Također, želimo omogućiti našim građanima pravovremene i istinite informacije o svemu što se dešava u gradu. Nažalost, situacija s migrantima i izbjeglicama je podesna za plasiranje dezinformacija i na neki način zastrašivanje građana Bihaća - istakao je gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

On je demantovao i vijesti o formiranju novih prihvatnih centara na području grada.

-Nema ništa od formiranja novih prihvatnih centara, niti uspostavljanja nekog kontejnerskog naselja. Zato smo i formirali Komunikacijski tim, kako bismo brzo mogli demantovati lažne informacije, pa čak i pokušaje zastrašivanja stanovništva Bihaća - dodao je Fazlić.

Dorijan Klasnić iz UNHCR-a BiH govorio je o migracijskom procesu u jugoistočnoj Evropi, odnosno izvještajima s terena i predviđanjima za 2019. godinu.

-Na temelju izvještaja UNHCR-a iz zemalja koje su izvorište ovog procesa, ali i država koje se nalaze na migrantskoj ruti, možemo konstatovati da nije došlo do konkretnog pomaka ili promjene u odnosu na prošlu godinu. Zato sve pohvale za Grad Bihać i građane ovog grada, koji su još na početku pokazali humanost, a ovakvim projektima doprinose prema uspješnom usmjeravanju i artikuliranju potreba lokalnog stanovništva, te migranata i izbjeglica - riječi su Klasnića.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.