17.3.2019. 15:52
0
Vasić optužio Mektića da je "glavni krivac" za migrantsku krizu u BiH i pozvao ga da podnese ostavku
Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić izjavio je danas da ministar bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić treba da podnese ostavku, jer je doprinio razvoju migrantske krize u BiH i Republici Srpskoj.

Vasić je na konferenciji za novinare u Zvorniku rekao da RS i BiH upravo imaju problem sa neposobnošću Ministarstva bezbjednosti, koje vodi, kako kaže, nesposobni Mektić, koji i dalje tvrdi da je BiH spremna da prihvati migrante. 

"Mektić je rekao da su institucije BiH spremne - Ministarstvo bezbjednosti, OBA, SIPA, da odgovore adekvatno na najezdu migranata - a pokazalo se da nisu, govorio je da je BiH dobila oko pet miliona KM da formira centre za prihvat migranata - pa opet ništa. Sve što je do sada govorio samo su lažna obećanja", rekao je Vasić, koji je i član Odbora za bezbjednost Narodne skupštine RS-a. 

On kaže da je Mektić pogoršao odnose sa službama bezbjednosti Srbije i Hrvatske i da je nedovoljno sarađivao sa MUP-om Republike Srpske na rješavanju migrantske krize. 

"Lažno predstavljanje nesposobnog ministra Mektića dovelo je do toga da u pograničnim predjelima Zvornika, Gradiške, Bihaća i drugim mjestima ima problema sa migrantima koji se teško rješavaju, jer su službe na nivou BiH potpuno zakazale", naglasio je Vasić. 

Govoreći o nadležnosti organa u BiH povodom migrantske krize, Vasić je rekao da Mektić tokom svog mandata ni to nije mogao da riješi, a predstavljao se kao neko ko potpuno kontroliše sve bezbjednosne službe. 

"Policija RS-a nema drugih ovlašćenja, osim što migrante koje otkrije preda terenskim kancelarijama Granične službe BiH", rekao je Vasić. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.