20.3.2019. 15:47
0
"Monstrum je zaslužio smrtnu kaznu. On će nastaviti da živi, ali njegove žrtve i žrtve genocida nikada nisu dobili šansu"
Savez za bolju budućnost (SBB) BiH smatra da je "za monstruma Radovana Karadžića doživotna kazna zatvora jedina adekvatna i opravdana, ali je žalosno da u Međunarodni tribunal u Haagu ne može izreći i smrtnu kaznu".

- Monstrum će nastaviti da živi, ali njegove žrtve i žrtve genocida nikada nisu dobili šansu da nastave svoje živote jer je njihova pripadnost muslimanskoj vjeri i bošnjačkoj naciji bila dovoljan motiv Miloševićevim, Karadžićevim i Mladićevim hordama da  počine najzužasnije zločine nakon Drugog svjetskog rata na tlu Evrope.

Ova presuda ne može zadovoljiti porodice žrtava, ali bi trebala biti povod da svi oni koji veličaju ratne zločince i ratne zločine i njihove „tekovine“, napokon otvore oči i sa osjećanjem pijeteta prema žrtvama krenu u izgradnju istinskog suživota i prestanu da provociraju povratnike ili udaraju na suverenitet BiH - ističu iz SBB-a BiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.