20.3.2019. 17:48
0
Salkić: Neshvatljivo da je Srbija amnestirana od zločina počinjenih u BiH
Potpredsjednik Narodne skupštine RS Ramiz Salkić izricanje drugostepene presude Radovanu Karadžiću pratio je s grupom logoraša i preživjelih žrtava u svom rodnom Bratuncu.

- Mislim da je ovo samo djelimično zadovoljenje pravde. Činjenica da je oslobođen za genocid u ostalim općinama pokazuje da postoje sudovi i procedure koji mogu osigurati, dozvoliti i prihvatiti činjenicu da zločini prođu nekažnjeno. Mi žrtve znamo da su zločini počinjeni, da je postojala genocidna namjera imajući u vidu opseg stradanja, uništavanja naše imovine, vjerskih objekata, mučenja, logori, što je identično u mnogim gradovima BiH, što je ružna poruka za buduće generacije. Važno je da je osuđen na doživotnu robiju, ali je manjkavost presude što nisu obuhvaćeni mnogi drugi teški zločini koje je on posticao, naređivao i organizirao - navodi Salkić.

Smatra da je Tužilaštvo moglo pripremiti mnogo bolje dokaze s obzirom na to da su oni postojali, da su postojali svjedoci najmonstruoznijih zločina za koje je Karadžić morao odgovarati.

- Neshvatljivo je da je Srbija amnestirana od zločina počinjenih u BiH. Smatram to velikim propustom Tužilaštva u Hagu, da li svjesno ili ne, pokazat će vrijeme koje je pred nama - stav je Salkića, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.