21.3.2019. 8:40
4
Radovan Karadžić poslao poruku nakon presude
Advokat i član tima odbrane Radovana Karadžića, Marko Sladojević, pročitao je poruku koju je poslao osuđeni ratni zločinac nakon presude.

Podsjećamo, Karažić je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, a odluka o tome gdje treba da služi kaznu tek treba da bude donesena.

Sladojević je rekao da je s Karadžićem razgovarao pola sata, te da mu je za to vrijeme iznio neke stvari koje je on zapisao.

Poruku Karadžića je pročitao u programu Radio-televizije Republike Srpske.

Radovan Karadžić poručio je da su srpski narod i on već pobijedili, da je stvorena Republika Srpska i da su Srbi slobodni u svojoj državi.

"Žrtva koju ja podnosim manja je od drugih. Hiljade mladića je svojim životima izgradilo Republiku Srpsku. Mnogi su poslijeratni invalidi, a najveću žrtvu podnijele su majke čiji su sinovi, često jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve", rekao je Karadžić. On je istakao da ova "jalova osveta" Haškog suda njemu, kao starcu ne može ništa.

"Nismo se predavali ni kad je bilo teže, pa ovako utamničen neću prestati da se borim za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda", naveo je Karadžić.

Rekao je da u svakom ratu, a naročito građanskom "izrodi počine zločine, koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala".

"Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u BiH. Zato uvijek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad svih nas - našu Republiku Srpsku", poručio je Karadžić, prenose nezavisne.


(Admir Oručević)

4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.