21.3.2019. 20:35
0
Oglasila se i Moskva povodom presude Karadžiću
?inistarstvo vanjskih poslova Rusije ocijenilo je da je suđenje Radovanu Karadžiću pokazalo pristrasnost i politizaciju Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične tribunale u Hagu.

– Sažetak objavljen na stranici pokazuje ozbiljne nedosljednosti koje su od samog početka primjetne na suđenju Karadžiću. Baza dokaza izaziva ozbiljne sumnje – naglasilo je ministarstvo u saopštenju, prenosi TASS.

Kako se dodaje, Mehanizam je naslijedio nedostatke Tribunala za bivšu Jugoslaviju i odlučio da ignoriše ove okolnosti, slijepo prateći svoju antisrpsku agendu čime je još jednom pokazao pristrasnost i politizaciju tandema Tribunal-Rezidualni mehanizam, prenosi Sputnjik.

Ministarstvo je dodalo i da haško pravosuđe nije pokazalo pravo raspoloženje za otkrivanje brojnih zločina komandanata Bošnjaka i kosovskih Albanaca.

– Namjerno su izbačene protivpravne radnje zemalja NATO tokom vojnih operacija u bivšoj Jugoslaviji. Iako je dobro poznato da su razmjere civilnih žrtava i uništavanje civilne infrastrukture kao posljedica tih akcija, uključujući kontaminaciju značajnih područja osiromašenim uranijumom, veoma značajni – saopštilo je Ministarstvo.

(Alen Avdić)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.