22.3.2019. 19:47
0
SDP u Tuzli želi premijersko mjesto i šest ministarstava: Stav je da nećemo sa SDA i PDA potpisivati nikakav sporazum!
Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) BiH ponudit će mogućnost formiranja Vlade Tuzlanskog kantona u kojoj bi toj stranci pripalo mjesto premijera i šest ministarstava, rečeno je danas na pres-konferenciji stranke u Tuzli.

Još nije poznato koje još stranke bi činile sastav Vlade, a na pitanje novinara postoji li mogućnost da u vlast uđu i SDA i PDA, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Enver Bijedić nije dao konkretan odgovor.

- Stav je da nećemo sa SDA i PDA potpisivati nikakav koalicioni sporazum. Mi u ovom trenutku se oslanjamo samo na 17 sigurnih ruku, to su Naša stranka, DF i Stranka za BiH. Sve ostalo ćemo ponuditi skupštinskim zastupnicima koji trebaju da vide hoće li pružiti podršku planu rada Vlade koji mi imamo - kazao je.

Na pitanje kako SDP računa na Stranku za BiH s obzirom da ta stranka ima potpisan koalcijski sporazum sa SDA, Bijedić navodi da oni čine građansku platformu koja je ranije dogovrena u Tuzlanskom kantonu te da sva druga pitanja treba postaviti SBiH.

Ostala je nepoznanica hoće li SDP s ovim prijedlogom izaći već u srijedu, 27. marta kada je zakazana sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona.

(Fena / Haris Ahbabović)

TuzlaSDPTK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.