24.3.2019. 12:10
0
Četiri požara u Tomislavgradu, vatra opasno zaprijetila šumi
Na području općine Tomislavgrad tijekom jučerašnjeg dana aktivna su bila četiri požara u kojima je gorjela trava i nisko raslinje, a vatrena stihija u jednom je trenutku ozbiljno zaprijetila šumi.

Kako se doznaje od tomislavgradskih vatrogasaca, požari su zahvatili područje iznad naselja Bukovica, Roško polje i Tubolje.

Požari su gašeni od ranih jutarnjih do večernjih sati, a intervencijom vatrogasaca spriječeno je njihovo daljnje širenje.

U gašenju požara bila su uključena dva vatrogasna vozila s ljudstvom, kojima su pomagali djelatnici tomislavgradske šumarije i stanovnici spomenutih naselja.

Požari su tek u večernjim satima ugašeni, a po riječima vatrogasaca, uzroci požara su kao i svake godine u ova doba, izazvani ljudskom nepažnjom.




(FENA / Lejla Trle)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.