25.3.2019. 12:15
0
Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv četvorice Crnogoraca zbog trgovine drogom
Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Radojice Baćovića (1978.), Marka Krtolice (1978.) Nikole Vemića (1983.) i Milorada Koprivice (1977.), svi rođeni u Nikšiću i državljani Crne Gore.

Navedeni optuženi nalaze se u pritvoru od 7. decembra 2018. godine po rješenju Suda BiH.

Optuženi se terete da su, kao pripadnici grupe za organizovani kriminal, sa jasno definisanim ulogama i zadacima, radi ostvarivanja imovinske koristi, vršili prijevoz, prodaju, držanje, posredovanje i međunarodni promet opojne droge "cannabis".

Prema navodima optužnice, optuženi Radojica Baćović je krajem mjeseca novembra 2018. godine dogovorio, za  unaprijed ugovorenu novčanu naknadu, sa njemu poznatom osobom iz Nikšića, a po prethodno međusobnom dogovoru sa ostalim optuženima, prebacivanje opojne droge iz  Crne Gore u BiH.

U optužnici se navodi da su optuženi, u graničnom pojasu općine Bileća, na lokalnom putu Crkvice  Crna Gora – Korita BiH, krećući se iz pravca Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, zaustavljeni u svojoj namjeri i spriječeni od strane službenih osoba Granične policije BiH, a nakon izvršenog pretresa automobila koje su koristili pronađeno je i oduzeto ukupno 210,85 kg opojne droge "cannabis".

Optuženi se terete za krivično djelo organizirani kriminal iz člana 250. stava 2.,  u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stava 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje.




(Patria / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.