25.3.2019. 20:34
8
Oglasili se iz kompanije: Ozbiljno ugrožena sigurnost porodice Trivić
Vlasnik lanca pekara "Manja" Saša Trivić nedavno je na društvenim mreža postavio komentar o presudi Radovanu Karadžiću koji je u Sarajevu, ali i širom Bosne i Hercegovine, izazvao niz osuda nakon čega su građani pozvani na bojkot navedene pekare u glavnom gradu BiH.

ijela priča je krenula nakon presude Radovanu Karadžiću kada je Trivić napisao na Twitteru "Nećete me natjerati da branim Karadžića (imam lične razloge), ali da mi kažete da sam genocidan ili da živim u genocidnoj tvorevini, a da vam ne kažem mrš ne ide bre".

Korisnici ove društvene mreže su onda objavili ranije stavove Trivića. Naime, Trivić je 9. januara 2016. podijelio status druge korisnice Twittera koja je navela "Na svemu vam hvala. Generale, srećan ti Dan Republike", uz šta je Trivić napisao komentar "Jedan jedini".

Pojedini mediji nedavno su objavili da je da je otac Saše Trivića, suvlasnika lanca pekara Manja, Janko Trivić, bivši komandant Vojske Republike Srpske, odgovoran za zločine VRS počinjene Korićanskim stijenama, što su iz Krajina Klasa demantovali.

"Ova informacija je apsolutno netačna, a kao dokaz tome, u prilogu ovog dopisa dostavljamo vam kopiju izvoda iz matične knjige rodjenih Saše Trivića iz kojeg se jasno vidi da je njegov otac Ranko Trivić. Nikakva veza, niti rodbinska, niti prijateljska, pa čak ni poznanstvo ne postoji između Saše Trivića i Janka Trivića, i njihovo dovođenje u vezu je dio vrlo opasne i zlonamjerne propagande koja se već danima vodi vodi prema kompaniji Krajina Klas doo Banja Luka, a čiji je navodni povod, tvit Saše Trivića star tri godine i izvučen iz konteksta. Ne samo što su ovim zanemarena druga javna istupanja i dokazane aktivnosti gospodina Trivića, koje su uvijek bile usmjerene na podršku miru, suživotu i saradnji pripadnika svih konstitutivnih naroda u BiH, nego je ovakvim djelovanjem, čiji vrhunac predstavlja upravo gore pomenuta laž objavljena 24. marta 2019., ozbiljno ugrožena sigurnost porodice Trivić, kao i svih zaposlenih u našoj kompaniji, pogotovo onih koji pošteno zarađuju svoj hljeb u našim pekarama u Federaciji BiH. Ovaj dopis vam šaljemo kao informaciju u cilju sprečavanja eventalnog prenošenja neistinitih informacija. Mi ćemo, u svakom slučaju, zaštitu prava za sve navedene terete od strane portala koji su objavili netačne informacije, tražiti i sudskim putem", navode iz Krajina Klasa.

Iz pekare Manja su ranije napisali da su svjesni da je u pitanju osjetljiva tema i da u potpunosti razumiju reakciju. Izrazili su žaljenje i naveli da stav koji je predstavljen u javnosti ne predstavlja stav kompanije i njenih zaposlenih, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.