26.3.2019. 18:12
0
Dodik: Tek nakon upita Tužilaštva BiH Ministarstvo proslijedilo informaciju
FOTO: Source.ba / Arhiva
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da ta bh. institucija, tek nakon uputa Tužilaštva BiH, od Ministarstva sigurnosti BiH dobila Informaciju u vezi s navodima o aktivnostima hrvatske SOA-e o vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja.

Predsjedništvo BiH, iako bi trebalo po zakonu, nije, kako je rekao, ranije dobilo informacije od Ministarstva sigurnosti BiH.

-Kada je Tužilaštvo BiH poslalo upit da li smo mi dobili takvu infromciju, onda je došlo do inicijative da je mi zatražimo. Neko je po zakonu bio dužan da, kada se suoči s takvim opasnostima, obavijesti najodgovoniji organ po Ustavu BiH - Predsjedništvo BiH. Ja nikada nisam dobio informaciju te vrste - rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Istakao je da su druga dva člana Predsjedništva BiH insistirala na Informaciji u vezi s navodima o aktivnostima hrvatske SOA-e i generalnog konzula Hrvatske u BiH o vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja.

-Ali ne znam kakva je informacija - dodao je Dodik.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.