27.3.2019. 11:18
0
Tužilaštvo KS bez podrške zastupnika Skupštine KS
Sa 20 glasova protiv i jednim suzdržanim glasom izvještaj o radu Tužilaštva KS za 2018. godinu nije usvojen na današnjoj sjednici Skupštine KS. Izvještaj je zastupnicima danas predstavila v.d. glavne tužiteljice Anika Kešelj s obzirom da je Dalida Burzić nedavno imenovana za sutkinju Suda BiH i funkciju preuzima 1. aprila.

Zastupnica Naroda i pravde Arijana Memić danas je postavila pitanje Kešelj da li su provođene ikakve službene radnje u saradnji sa MUP KS nakon oslobađajuće presude u predmetu "Dženan Memić" i da li su tražili nove činjenice vezano za ubistvo u Velikoj aleji 8. februara 2016. godine.

Smrt Dženana Memića nije rasvijetljena ni nakon tri godine, dok je Kantonalni sud u Sarajevu utvrdio da nema dokaza da se dogodila saobraćajna nesreća te su oslobođeni Ljubo i Bekrija Seferović. Memić je pitala i zašto nije procesuirana Alisa Mutap te zašto nije pokrenuta procedura provjera i drugih istražnih radnji protiv Mutap i drugih lica.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.