28.3.2019. 9:20
0
Muriz Memić i Suzana Radanović će razgovarati sa Johannesom Hahnom zbog ubistava njihove djece
Majka ubijenog mladića Davida Dragičevića Suzana Radanović i otac ubijenog mladića Dženana Memića Muriz Memić danas će održati sastanak sa evropskim komesarom za proširenje Johannesom Hahnom u zgradi Delegacije EU u Sarajevu.

Radanović i Memić upoznat će Hahna sa opstrukcijama u istragama koje su vođene u pogrešnom smjeru ili nisu uopšte ni vođene. Smrt Davida Dragičevića nije rasvijetljena godinu nakon što je njegovo tijelo pronađeno 24. marta 2018. godine na ušću rijeke Crkvena u Banja Luci. Roditelji mladića su uoči godišnjice ekshumirali posmrtne ostatke i ukopali ga na groblje u blizini Beča. 

Porodica Memić više od tri godine vodi pravnu bitku kako bi se otkrilo kako je Dženan zadobio smrtonosne povrede u noći 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži. Mladić je preminuo 15. februara, a Tužilaštvo KS podiglo je optužnicu protiv Ljube i Bekrije Seferovića za saobraćajnu nesreću. Sudski psotupak otvorio je brojna pitanja, a u presudi je navedeno da nema dokaza koji upućuju da je uopšte došlo do saobraćajne nesreće kao i da povrede na Dženanu Memiću ne odgovaraju onima iz naleta vozila na pješaka. 

Porodica Memić organizirala je brojne proteste tražeći otkrivanje istine, a jedan od zahtjeva bio je i ostavka glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić. Umjesto ostavke ili smjene, Burzić je u februaru imenovana za sutkinju Suda BiH. Funkciju preuzima 1. aprila.  

(NAP / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.