30.3.2019. 13:04
0
Tadić se sastala s predstavnicima Ureda Nordijske policijsko-carinske suradnje
Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić sastala se sa predstavnicima Ureda Nordijske policijsko-carinske suradnje u Sarajevu, te razgovarala sa časnikom za vezu ovog ureda Peterom Vallasteom i njegovim suradnikom Almirom Imamovićem.

Glavna tužiteljica na sastanku je predstavila instituciju Tužiteljstva BiH,unutarnji ustroj i nadležnosti institucije kao i do sada ostvarene rezultate rada.

Ured Nordijske policijsko-carinske suradnje, djeluje u okviru veleposlanstva Kraljevine Švedske u BiH, te okuplja policijske i carinske institucije iz pet nordijskih zemalja, a u svrhu zajedničkog djelovanja sa agencijama za provođenje zakona u drugim zemljama, u borbi protiv prekograničnog kriminala, organiziranog kriminala, terorizma, krijumčarenja i drugih kaznenih djela sa međunarodnim elementima.

 Tužiteljstvo BiH sudjeluje u većem broju međunarodnih operacija, a u ranijem periodu realizirane su zajedničke aktivnosti i suradnja i sa nordijskim zemljama, najviše sa agencijama za provođenje zakona Kraljevine Švedske u nekoliko predmeta, saopćeno je iz Tužilaštva BIH. 

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima što brže i efikasnije komunikacije i suradnje između institucija, a u svrhu jačanja vladavine prava.


(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.