31.3.2019. 17:40
3
Čolpa tvrdi da federalni MUP odmah mora formirati "rezervni sastav" policije ako to napravi MUP RS-a
Nihad Čolpa, zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i predsjednik Građanskog saveza, pozvao je Vijeće za implementaciju mira u BiH da bez odlaganja preispita i spriječi formiranje rezervnog sastava MUP-a RS, kako je najavio ministar Dragan Lukač.

U protivnom, kako ističe, neophodno je da Federalni MUP odmah poduzme aktivnosti s ciljem formiranja rezervnog sastava policije te na taj način uspostavi balans i poveća sigurnost u Bosni i Hercegovini, a "koja je jedino moguća ako postoji ravnoteža u svim segmentima onih koji su za jedinstvenu i stabilnu Bosnu i Hercegovinu i onih koji su protiv takve BiH".

Očekujem i da kantonalni MUP-ovi razmotre uvođenje rezervnog sastava, ukoliko se RS odluči na takav korak, saopćeno je iz Građanskog saveza.

(Fena)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.