1.4.2019. 9:47
0
Pandža: Aluminij mora ići u privatizaciju, stečaj nije rješenje
Direktor Aluminija d.d. Mostar Dražen Pandža vjeruje kako nekadašnji gigant ima budućnost te da je ključ oporavka privatizacija.

- Izlaz vidimo u planu i programu koji smo napravili. Taj plan i program temelji se na nekoliko osnovnih načela. Prvo načelo su interne štednje, drugo načelo je pomoć države tamo gdje je to njezina nadležnost i ono što je najhitnije i što smo nebrojeno puta rekli, to je pronalazak strateškog partnera, investitora koji će u budućnosti ući u vlasničku strukturu kompanije. Aluminij mora ići u privatizaciju - kazao je u intervjuu za bh. izdanje Večernjeg lista Pandža, koji je proteklog tjedna imenovan za direktora Aluminija na četverogodišnje mandatno razdoblje.

Po njegovim riječima, postoji određen krug potencijalnih partnera koji bi bili zainteresirani za proces privatizacije, ali do sada nisu pokrenute nikakve konkretne aktivnosti vezane za to.

Dodao je kako je najveća odgovornost na Vladi Federacije BiH koja pojedinačno ima najveći udjel u vlasništvu.

Pandža ja naglasio kako rješenje za Aluminij nije stečaj, što je nedavno predložio federalni premijer.

- Ako kompanija uđe u stečaj, pojavit će se problemi koje ni stečaj ne može riješiti. Naime, postavlja se pitanje po kojoj cijeni nabaviti električnu energiju ili glinicu. To su osnovne strateške sirovine koje određuju hoćeš li završiti pozitivno ili negativno. Neovisno o tome jeste li u stečaju ili niste. To su sada, nažalost, tržišni parametri i društvo se neće spasiti stečajem ako će dalje nabavljati struju pa 70 eura. Stečaj nije rješenje ako se neće riješiti cijena električne energije. A ako se, pak, riješi cijena električne energije, onda vam ne treba stečaj. I vjerojatno najvažnije pitanje je tko će potpisati bilo kakav ugovor s kompanijom u stečaju - kazao je Pandža.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.