1.4.2019. 11:14
0
Podignuta optužnica za poreznu utaju od 48.000 KM
Optužene fizička i pravna osoba-poduzeće, terete se da su utajili PDV u iznosu od 48.143 KM, za koji iznos su oštetili budžet BiH.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Draška Sladojevića, rođenog 1975. godine u Banja Luci i Pravne osobe „Parma Trend“ d.o.o., Trn, Laktaši.

Optuženi se tereti da je tokom 2013., 2014. i 2015. godine, kao direktor i odgovorna osoba poduzeća „Parma Trend“ d.o.o., Trn, Laktaši, podnosio mjesečne PDV prijave neistinitog sadržaja, u namjeri da umanji obveze plaćanja indirektnih poreza.

Na navedeni način optuženi nije obračunao niti prijavio oporezivi promet u iznosu od 283.194, 44 KM, te porezne obveze u ukupnom iznosu od 48.143 KM, te je na navedeni način oštetio budžet i sve građane BiH.

Optužena pravna osoba-poduzeće „Parma Trend“ d.o.o. Trn, Laktaši, tereti se da je protupravno raspolagalo navedenim novčanim iznosom u svoj poslovanju.

Optuženi se terete za kazneno djelo porezne utaje iz članka 210. stavak 2. KZ BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(Fena/Alen Avdić) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.