3.4.2019. 9:52
0
Memić i Feraget sa predsjednikom Vrhovnog suda FBiH
Otac ubijenog mladića Dženana Memića Muriz Memić i njegov advokat Ifet Feraget danas će održati sastanak sa predsjednikom Vrhovnog suda FBiH Miloradom Novkovićem.

Nakon što je donesena prvostepena oslobađajuća presuda na Kantonalnom sudu u Sarajevu u slučaju Memić odnosno Ljubi i Bekriji Seferoviću Tužilaštvo KS uložilo je žalbu. Prema informacijama kojima raspolaže porodica Memić na Vrhovni sud FBiH vrši se pritisak uoči donošenja drugostepene presude. 

Kantonalni sud utvrdio je da nema dokaza koji ukazuju da je došlo do saobraćajne nesreće u Velikoj aleji 8. februara 2016. godine kao i da povrede na Dženanu Memiću ne odgovaraju onima iz saobraćajne nesreće. 

Porodica Memić od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, te da su brojni dokazi podmetnuti, neki nestali a istraga odvedena u drugom smjeru. Brojne kontradiktornosti koje su pratile sam sudski proces Seferovićima ostale su do danas nerazjašnjene. Nakon prvostepene presude Tužilaštvo BiH otvorilo je predmet o ubistvu Dženana Memića. Njegov otac Muriz u više navrata davao je iskaz pred tužiocima. Početkom oktobra prošle godine Memić je podnio krivičnu prijavu protiv više od 40 osoba među kojima je i Dalida Burzić koja je bila glavni tužilac Tužilaštva KS, a od 1. aprila preuzela je funkciju sudije Suda BiH. 

Porodica Memić traži da se provede odgovarajuća istraga koja će dovesti do otkrivanja počinilaca ubistva.  

Advokat Feraget u četvrtak bi trebao održati sastanak sa nezavisnim pravnim ekspertom EU Reinhardom Priebeom koji boravi u Sarajevu. On bi trebao izvršiti monitoring stanja bh. pravosuđa s posebnim akcentom na slučajeve Memić i Dragičević.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.