8.4.2019. 22:00
3
U srijedu u Mostaru sastanak SDA, HDZ BiH i SNSD-a
Lider SDA Bakir Izetbegović je u izjavi za N1 kazao da u srijedu putuje u Mostar, gdje će se sastati sa Draganom Čovićem, liderom HDZ BiH. Izebegović je dodao da će se delegacije SDA i SNSD sastati u Sarajevu, dok će on u Mostar otputovati u srijedu gdje će biti održani sastanci sa HDZ BiH i SNSD-om.

Podsjetimo, danas je iz SDA rečeno da će učiniti će sve da za mjesec dana dođe do prekompozicije Vlade Kantona Sarajevo na način da je predvodi ta stranka kao izborna pobjednica na nivou Sarajevskog kantona, odnosno da skupštinsku većinu čine stranke s najviše izbornog povjerenja.

SDA najavljuje i inicijativu za smjenu aktuelnog predsjednavajućeg kantonalne skupštine Elmedina Konakovića.

To je najavljeno na pres-konferenciji Kantonalnog odbora SDA, na kojoj su predsjednik Odbora Asim Sarajlić i drugi govornici ustvrdili da aktuelna vlada, koju je bez SDA formirala šestorka drugih stranaka, nije učinila ništa bitno za građane u proteklih 100 dana mandata.

Po tvrdnjama SDA, aktuelna vlada je, naprotiv, demonstrirala najviše interesa za podjelu političkog plijena, nepotizam i populizam produbivši nesigurnost građana.

 


(Patria / Lejla Trle) 

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.