9.4.2019. 9:15
0
Potpredsjednik SDP-a Zukan Helez zatražio veće penzije i manje straha u BiH
Potpredsjednik SDP-a Zukan Helez rekao je da Milorad Dodik svojom politikom najveću štetu pravi "ljudima u Republici Srpskoj", prenosi Patria.
Helez je u intervjuu za Alta TV podsjetio da je najniža penzija u tom dijelu Bosne i Hercegovine 175 KM, dok je u Federaciji BiH najniža penzija duplo veća.

„On jednostavno plaši ljude“, rekao je Helez govoreći o tome na koji način Dodik uspijeva dobiti izbore premda ljudi i Republici Srpsko žive u dosta teškom ambijentu.

Helez je poručio da nije zadovoljan što postoji Republika Srpska, ali je rekao da je to činjenica i da RS neće niko dirati kao takvu, a zauzvrat očekuje da Dodik takođe ne nanosi štetu Bosni i Hercegovini. Ukoliko mu se ne sviđa BiH, rekao je Helez, Dodik može otići iz zemlje, ali ne može ni jedan dio BiH ponijeti sa sobom.

„Njega odvedu tamo u Srbiju, vodaju ga kao medvjeda, on govori ne volim Bosnu, to će se raspast, dovedu neke retarde da mu aplaudiraju, a onda kada dođe u Sarajevo manji je od makova zrna“, rekao je Helez. 

Komentarišući pripreme za rezervni sastav policije u Republici Srpskoj Helez je rekao da „Dodik samo na glupostim i opstaje.“

„Plaše nas Srbijom koja nije bila u goroj situaciji: ima problem sa Kosovom, sa Preševskom dolinom, Sandžakom, Vojvodinom...“, rekao je Helez, dodajući da on lično ima više prijatelja među Srbima nego što ih ima Milorad Dodik.

Pogubnom politikom ocijenio je i politiku druge dvije etno-nacionalne stranke u BiH: SDA i HDZ. Za HDZ je rekao da Hrvati cure tamo gdje vlada predsjednik te stranke Dragan Čović.

„Zbog toga je pogrešno poistovjećivati HDZ sa Hrvatima“, rekao je Helez. On je istakao da je Čovićeva retorika dotužila i Hrvatima u BiH, "zbog čega je Čović i izgubio posljednje izbore."

Potpredsjednik SDP-a je pozvao na reforme unutar zemlje, koje će, kako je rekao, građane odmaknuti od straha i nasilja, a donijet im veći životni standard.

Helez je pozvao da se u BiH šansa dadne uspješnim ljudima, kojih u BiH, kako je poručio, ima bez obzira na lošu političku situaciju u zemlji.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.