16.4.2019. 14:56
0
Danijela Kristić traži da se izvrši revizija dozvola za parkiranje na mjestima namijenjenim vozilima invalida
FOTO: Danijela Kristic
Zbog nemogućnosti parkiranja na obilježenim mjestima za korisnike znaka pristupačnosti, što je definisano Pravilnikom o obilježavanju vozila kojim upravljaju ili se prevoze osobe sa invaliditetom, zamjenica predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Danijela Kristić uputit će Ministarstvu unutrašnjih poslova KS inicijativu da se izvrši revizija svih izdatih odobrenja, znaka pristupačnosti koja su izdata prema tom Pravilniku.

Od tog Ministarstva zatražit će na uvid evidenciju svih izdatih znakova pristupačnosti, čija je forma definisana navedenim Pravilnikom jer postojanje velikog broj korisnika znaka pristupačnosti ukazuje na problem sa kojim se konstantno susreću.

- Problem je što određeni pojedinci posjeduju znakove pristupačnosti koji im nisu izdati po spomenutom Pravilniku, te onih koji koriste znakove pristupačnosti koji nisu izdati njima lično i nisu u skladu sa Pravilnikom. To svakako stvara probleme u parkiranju i izaziva opravdan revolt svih onih koji posjeduju odobrenja za parkiranje na ovim mjestima u skladu sa propisanim procedurama - istakla je Kristić.

Naglasila je da će ovu inicijativu podnijeti i na sjednici Skupštine KS, saopćeno je iz Press službe KS.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.