17.4.2019. 9:04
1
Komšić: Drvar je partizanski i oduvijek bosanski grad
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na izjavu ambasadora Republike Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića koji je jučer prilikom otvaranja Konzularne kancelarije Republike Srbije u Drvaru kazao će "Drvar u perspektivi biti srpski grad, kao što je uvijek i bio".

Komšić je podvukao da "Drvar nikada nije bio srpski grad, niti će to ikada biti", saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

- Drvar je partizanski i oduvijek je bio bosanski grad. Uvijek će to i biti, unatoč željama i pretenzijama Srbije na Bosnu i Hercegovinu, koje su se zadnjih decenija manifestovale kroz najveći oblik tragedije po BiH i njene građane. Nadam se da će se ambasador Srbije, ubuduće, suzdržati od srbiziranja bosanskohercegovačkih gradova. U ovoj državi ima mjesta za sve, ali nema mjesta za bilo čiji etnički ekskluzivitet - istaknuo je Komšić.


(FENA/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.