17.4.2019. 18:21
1
Žestoka prepirka Dine Konakovića i Aljoše Čampare: Ako nađete bilo gdje ovaj primjer, ja ću skočit s Jatovog nebodera i to laste
Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine KS, i Aljoša Čampara, zastupnik SDA u Skupštini KS, ponovo su se verbalno sukobili na sjednici Skupštine KS.

Piše: Haris Ahbabović

Konaković je danas rekao da će Čamparu zbog "dobacivanja i vikanja" prijaviti Etičkom odboru, te ga je upozorio da ne prekida izlaganje drugih zastupnika i ministara tokom sjednice.

Konaković je rekao kako na određena pitanja delegata može odgovoriti bilo ko iz Vlade KS ako Vlada smatra da neko drugi, osim resornih ministara ima potrebne informacije, te da osim ministara mogu dovesti i druge osobe ako smatraju da mogu dati odgovor. Elmedin Konaković je potom naglasio da je to po pravilniku i po zakonu.

Čampara je potom odgovorio Konakoviću da se "ne trudi objašnjavati nešto što ne zna da objasni ni maloj djeci".

"Ako nađete u bilo kojoj instituciji, od državnog do općinskog nivoa, u bilo kojoj skupštini ovaj primjer koji ste vi pokušali izvesti sa ministrima, ja ću skočit s Jatovog nebodera i to laste", rekao je danas Aljoša Čampara.

Dino Konaković je potom rekao kako ima svjedoke o sličnim slučajevima ranije, ali da to ne želi da potvrdi jer se boji da Čampara ne skoči sa zgrade.

Potom su počeli da negoduju ostali delegati koji su tražili da se sjednica nastavi, te da Konaković i Čampara završe sa svojim prepirkama.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.