18.4.2019. 13:58
0
Tužilaštvo BiH izmijenilo optužnicu protiv Ibre Merkeza, Predraga Bogunića i Ešefa Hurića zbog zločina nad Srbima
Državno tužilaštvo izmijenilo je optužnicu za zločine počinjene u Goraždu kojom su Ibro Merkez, Predrag Bogunić i Ešef Hurić optuženi za nezakonito zatvaranje, ubistva i nečovječno postupanje nad srpskim stanovništvom 1992. i 1993. godine.

Precizirana optužnica dostavljena je jučer Sudskom vijeću i Odbranama, koje se na nove okolnosti nisu mogle izjasniti na današnjem ročištu.

Vijeće je odbranama dalo rok od deset dana da se u pisanoj formi izjasne o svemu, javlja BIRN BiH. 

Prema optužnici, Merkez je bio načelnik Stanice javne bezbjednosti (SJB) u Goraždu u periodu od maja do kraja augusta 1992., a nakon toga pa do februara 1993. tu dužnost de facto je obavljao Bogunić, dok je Hurić bio komandir stanice policije u tom gradu.

Nastavak suđenja zakazan je za 6. juni.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.