20.4.2019. 10:53
0
Velika akcija Vlade: Građani danas čiste Kanton Sarajevo
Akcija Vlade Kantona Sarajevo pod nazivom „Vrijeme je da čistimo“ počela je jutros na brojnim lokacijama na području Kantona.

Čišćenje podrazumjeva: košenje, krčenje, higijenu, prikupljanje, utovar i odvoz sa javnih zelenih površina, ručno čišćenje i mašinsko čišćenje, pranje, vanredni transport komunalnog otpada i pranje kontejnera i niša.

„Drum Orchestra“ će bubnjevima pozivati građane na buđenje i podsjećati da je vrijeme za čišćenje.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto u petak je na konferenciji za medije rekao da je akcija pokrenuta jer su ljudi počeli živjeti u prljavom gradu. 

„Nije suština da se grad jednom očisti. Pobrinut ćemo se da sistematski uvodimo čistoću kao nešto što se podrazumijeva. Poenta je da vratimo čistoću kao standard", kazao je Forto.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.