21.4.2019. 17:30
0
Nezavisni odbor u utorak razmatra Izvještaj o radu Granične policije
Sjednica Nezavisnog odbora PSBiH zasjeda u utorak, a između ostalog bit će razmatran Izvještaja o radu Granične policije BiH za 2018. godinu. Graničnu policiju već mjesecima potresa afera zbog nestanka municije i opreme iz skladišta GP.
Prije nego se Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uključilo u slučaj, istragu su vodile samo interne komisije u GP, pa se sumnjalo na pokušaj skretanja krivice sa odgovornih u ovom predmetu.

Tužiteljica Biljana Simeunović, koja vodi ovaj predmet, u istragu je odnedavno uključila i SIPA-u, ali je u istragu također još uvijek uključena i Granična policija. 

Eksperti koji su ranije govorili za Patriju objašnjavaju da je cijeli taj proces od početka vođen u pogrešnom smjeru, a da je ta praksa nastavljena i sada. Naime, neprihvatljivo je da agencija nad kojom se vrši istraga zbog propusta u radu na bilo koji način učestvuje u vođenju istrage, osim da se u predmetu tretira kao “osumnjičeni”.

Nezvisni odbor će razmatrati I odrđene dopise Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH kao i dopisa Državne agencije za istrage i zaštitu.




(Patria / Lejla Trle) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.