23.4.2019. 15:27
0
Premijer RS-a nakon ubistva Slaviše Krunića: Još uvijek ne znam o kakvoj vrsti ubistva se radi
Sve aktivnosti su poduzete kako bi se već danas rasvijetlili detalji jučerašnjeg ubistva direktora preduzeća "Sector Security" i "Žitoprodukt" Slaviše Krunića, potvrdio je novinarima predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Prema saznanjima kojim raspolaže, dodao je, određene osobe koje se dovode u vezu s ubistvom Krunića već su uhapšene, ali Višković ističe da se za sada još uvijek ne zna o kakvoj vrsti ubistva se radi.

- Gubitak privrednika koji je imao značajne privredne kapacitete je gubitak za Republiku Srpsku, ali prije svega za njegovu porodicu. Učinit ćemo sve uključujući izmjene zakonskih rješenja kako do ovakvih slučajeva u narednom periodu ne bi došlo - zaključio je Višković.

Govoreći o sigurnosti u RS-u nakon ubistva Krunića, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović kazala je da ne postoji potpuna sigurnost nigdje na svijetu, ali vlade država moraju raditi na podizanju stepena sigurnosti.

Uz izraze saučešća porodici ubijeng Krunića, politički dužnosnici Republike Srpske izrazili su očekivanje da će uskoro doći do potpunog rasvijetljenja ovog krivičnog djela.

U pucnjavi koja se dogodila sinoć ubijeni je i jedan od Krunićevih pratilaca, drugi je ranjen, a ubijen je i jedan od napadača.

Oko 22.43 sati policiji je prijavljeno da je u mjestu Glamočani u općini Laktaši, na vikendici, u vlasništvu Slaviše Krunića, došlo do pucnjave i da ima ranjenih, a na mjestu događaja zatečeno je više mrtvih i ranjenih osoba. 

Istragu u vezi s krivičnim djelom teškog ubistva vodi Uprava za organizirani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Republičkog tužilaštva Posebnog odjeljenje za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala i najtežih oblika privrednog kriminala.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.