23.4.2019. 18:40
0
Da ne bi uništio dokaze: Predložen pritvor za ubicu policajca Slađenka Tubina
Republičko javno tužilaštvo RS u Banjoj Luci, u kojem je danas saslušan Marko Šabić (44) iz Prijedora, koji se tereti za teško ubistvo policajca Slađenka Tubina (48) iz Prijedora, ubistvo u pokušaju oca Veselka te napad na suprugu, Okružnom sudu u Banjoj Luci predložilo je mjeru pritvora protiv osumnjičenog za ova teška krivična djela.
U Tužilaštvu navode da je mjera pritvora predložena zbog osnovane bojazni da bi Šabić mogao uništiti ili sakriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, zbog bojazni da bi mogao ponoviti krivično djelo, kao i zbog težine krivičnog djela i načina izvršenja, kao i da bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Inače, za ova krivična djela može se izreći kazna zatvora u trajanju od deset i više godina.

Podsjećamo, Šabić je u policajca Tubina, koji je u Gornju Ravsku došao na intervenciju, pucao u nedjelju iz lovačke puške. Teško ranjeni policajac preminuo je jučer ujutro u prijedorskoj bolnici. Policajac Slađenko Tubin bit će sahranjen sutra u 14 sati na mjesnom groblju u rodnim Brezičanima.


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.