24.4.2019. 14:15
0
Vršili krivična djela: Dva migranta bit će protjerana iz BiH
Pripadnici Službe za poslove sa strancima, provodeći pojačane operativne aktivnosti na području Unsko-sanskog kantona koje se odnose na kontrolu kretanja i boravka stranaca u BiH. u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, pronašli su dva migranta koja su sklona vršenju krivičnih djela. Radi se o državljanima Alžira i Iraka. Isti se dovode u vezu sa krađom vozila i u pitanju su povratnici u činjenju krivičnih djela, saopćeno je iz Službe za poslove sa strancima.

"Za navedena lica utvrđeno je da ilegalno borave u Bosni i Hercegovini, te su inspektori za strance sproveli odgovarajuće mjere i radnje, i izrekli im mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska u BiH u periodu od dvije godine. Strani državljani su stavljeni pod nadzor u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu, kako bi se izvršilo njihovo udaljenje iz Bosne i Hercegovine".

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu zajedno sa pripadnicima MUP-a USK-a sprovoditi aktivnosti u cilju efikasnijeg rješavanja ove problematike i davanja doprinosa sigurnosti građana.


(Patria/Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.