28.4.2019. 16:14
1
U Tomislavgradu se okupili bivši tenkisti HVO-a
U organizaciji bivših tenkista iz sastava tomoslavgradske brigade "Kralj Tomislav" u nedjelju su se kod spomen obilježja u Tomislavgradu okupili bivši pripadnici oklopnih postrojbi HVO-a i HV-a gdje su položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje

Uz članove obitelji, suborce i prijatelje tenkista, odavanju pijeteta za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u Domovinskome ratu nazočila su izaslanstva općine Tomislavgrad, Vlade i Skupštine HBŽ-a, županijske Uprave za pitanje branitelja te predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO i HV-a. 

Ovo je četvrta godina zaredom da je upriličen susret  tenkista  iz sastava tomislavgradske brigade "Kralj Tomislav" , 1. gardijske brigade "Ante Bruno Bušić", te brigada "Rama", "dr. Ante Starčević" iz Uskoplja, "Petar Krešimir IV" iz Livna, " Eugen Kvaternik" iz Bugojna i pukovnije "Hrvoje Vukčić Hrvatinić" iz Jajca i Kupreške bojne.

Prigodnom susretu nazočili su i veterani oklopno-mehaniziranih postrojbi Hrvatske vojske.

Ispred spomen obilježja nazočnima se uime organizatora obratio Mijo Šteko istaknuvši još jednom povijesnu ulugu tenkista HVO-a i Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata.

Pokrovitelj ovog već tradicionalnog okupljanja tenkista je Uprava za pitanje branitelja HBŽ-a.

(Fena)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.