3.5.2019. 18:12
0
MUP RS: Naredba o zabrani prevoza eksplozivnih materija
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju i zabrani saobraćaja za teretna vozila teža od sedam i po tona u nedjelju, 5. maja, na području Kozarske Dubice i Gradiške.

Ova naredba izdata je s ciljem preduzimanja mjera i radnji povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina – genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu u Donjoj Gradini, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Prevoz eksplozivnih materija i saobraćaj teretnih vozila težih od sedam i po tona biće zabranjeni u nedjelju od 7.00 do 15.00 časova na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica-Draksenić-granični prelaz Donja Gradina, te na dionici Draksenić-Gradiška.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za taj dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

U Donjoj Gradini kod Kozarske Dubice u nedjelju će biti održana centralna manfestacija povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.


(SRNA/Amila Alijagić)

MUP RS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.