14.5.2019. 8:03
1
OHR: Izjava Dodika je neodgovorna, provokativna i neprihvatljiva
Retorika predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika je neodgovorna i provokativna te posljedično neprihvatljiva, osobito imajući na umu da Oružane snage BiH predstavljaju važan element stabilnosti, kohezije i sigurnosti države.

Rečeno je to Feni iz Ureda visokog predstavnika (OHR) u BiH uz napomenu i da Predsjedništvo BiH, koje je glavni komandant Oružanih snaga BiH kao i svi članovi Predsjedništva BiH, imaju pravnu odgovornost da osiguraju funkcioniranje Oružanih snaga BiH, a ne da ih na bilo koji način osporavaju.

- Odgovornost je Predsjedništva BiH je da podržava puno provođenje Zakona o odbrani BiH, koji jasno utvrđuje obaveze, nadležnosti i ponašanje članova Oružanih snaga BiH - stav je OHR-a.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozvao je u nedjelju pripadnike Trećeg pješadijskog puka Oružanih snaga BiH da na sljedećem obilježavanju Dana tog puka obuku uniforme bivše Vojske Republike Srpske, a to je izazvalo burne reakcije u bh. javnosti.


(FENA/Amila Alijagić)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.