15.5.2019. 12:36
0
Pogledajte kako prijedorski vatrogasci evakuišu sugrađane. Uputili i apel: Ne iskaljujte bijes i patnju na nama
Štab za vanredne situacije grada Prijedora utvrdio je da vodostaj Sane sa dostignutih 494 centimetra onemogućava ulivanje Gomjenice čiji se nivo u povratnom talasu povećavava i izliva u naselja Gomjenica i Vrbice.

Gradonačelnik Milenko Đaković rekao je novinarima kasno sinoć, nakon trosatnog zasjedanja Štaba, da je traženje ovog odgovora duže trajalo zbog potencijalne bojazni da nije došlo do oštećenja ribnjaka Saničani, što bi, kako je ocijenio, moglo izazvati mnogo veći akcident na području grada.

"Ako je ikako moguće, molimo vas da svoj bijes, bol, patnju i probleme, vezane za nastalu poplavu, ne iskaljujete na vatrogasce koji su sa vama na terenu ili dežurne u operativnom centru vatrogasne jedinice, koji vam se javljaju na poziv.Mi nemamo pijesak, vreće, hranu, vodu, ni gumene čizme za sve kojima treba, nismo stranački svrstani niti možemo zaustaviti vodu. Mi vas možemo prevesti na suvo, evakuisati životno ugrožene, pumpati vodu, prenijeti vašu poruku nadležnim službama grada, pa tek onda dostavljati ono što druge službe obezbijede za vas. Mi smo tu 24 sata", naveli su prijedorski vatrogasci.

Vodostaj Sane je u blagom padu i jutros iznosi 489 centimetara.






(Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.